Профілактика гострих кишкових інфекцій

Щоб уникнути виникнення та поширення випадків гострих кишкових інфекцій, Головне управління держсанепідслужби в Чернівецькії області рекомендує:

- Дотримуватись правил особистої гігієни (перед приготуванням їжі та перед її вживанням, після повернення з вулиці, після відвідування вбиральні обов’язково мити руки з милом).
- Не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб. При купівлі будь-якого харчового продукту вимагати в продавця документи, що підтверджують його якість та безпеку. Звертати увагу на терміни та умови зберігання продуктів харчування.

- При приготуванні їжі, дотримуватись технології виготовлення, умов та термінів зберігання готових страв. Не вживати страви після тривалого зберігання.
- Під час подорожі не брати в дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодження при зберіганні).

- При харчуванні у непристосованих умовах (відпочинок в природних умовах) виключати контакт продуктів з грунтом та піском.

- Особи, що залучаються до приготування страв при проведенні масових святкувань, мають пройти обов’язковий медичний огляд.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (нудота, блювання, пронос, підвищення температури тіла) - терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Не займатись самолікуванням.

 

НАВІГАЦІЯ